Crvena vina

Šikar selekcija

Suvo crveno vino, dobijeno brižljivo selekcioniranom kupažom sorti Cabernet sauvignon, Merlot i Frankovka. Vino je rubinasto crvene boje i harmoničnog bukea u kome preovlađuju mirisne note ribizle, kupine i suhe šljive. Odležavanjem u hrastovim bačvama postignuta je dodatna punoća i izuzetna izbalansiranost tanina našeg osnovnog crvenog vina, koje se na tržištu pojavljuje četiri godine nakon berbe.
Preporučuje se uz crvena mesa, divljač, masne sireve, špagete i lazanje.
Optimalna temperatura serviranja je 16-18°C . Preporučuje se dekantiranje vina prije konzumacije.
Sadržaj alkohola je u nekoliko poslednjih berbi prosječno oko 13,5%.

Šikar barrique

Suvo crveno vino dobijeno odležavanjem vina Šikar selekcija u barrique bačvama, zapremine 225 l u periodu od 18 ili 24 mjeseca.
Preporučuje se uz crvena mesa, divljač, masne sireve, špagete i lazanje.
Optimalna temperatura za konzumaciju je 16-18°C, a prije serviranja poželjno je izvršiti dekantiranje vina.

Merlot Jungić

Suvo crveno vino, nježne strukture i rubinasto-crvene boje, tipičnog sortnog okusa, veoma pitko i harmonično.
Slaže se podjednako dobro uz crvena kao i bijela mesa, špagete, lazanje, gljive i sireve.
Preporučena temperatura serviranja je 16-18°C.
Kao i ostala crvena vina na tržištu se pojavljuje tek nakon četiri godine odležavanja i njegovanja u optimalnim uslovima.

Vranac Jungić

Crveno vino tamne rubin boje, izuzetne ekstraktnosti, svježine i voćnog okusa dobija se od najboljih bobica sorte Vranac iz trebinjskog rejona. Vino prije pojave na tržištu odležava oko 2 godine u inox tankovima, a potom približno isto toliko u najboljim hrastovim bačvama. Preporučuje se uz crvena mesa, divljač, začinjena jela i masne sireve.
Servira se na temeperaturi od 16-18°C, a prije konzumiranja preporučuje se dekantiranje vina.
Sadržaj alkohola poslednjih godina je obično između 13,5 i 14,2 %.

Cabernet Sauvignon barrique

Ovo vrhunsko vino, dobijeno je od sorte koju, ne bez razloga, smatraju karljicom crvenih vina. Izuzetna struktura vina i intenzivne arome crne ribizle i kupine koje na kraju završavaju blagim mirisama paprike su tipične za ovu sortu ali isto tako nose i vrlo specifične note koje su odraz dosad nepoznatog markovačkog teroara. Blago naglašeni tanini i baršunaste arome punča i vanile rezultat su višegodišnjeg njegovanja i odležavanja vina u najboljim hrastovim barrique bačvama zapremine 225 l.
Idealno se slaže uz govedinu, junetinu i razna pečenja!

Temeperatura serviranja između 16 i 18°C uz preporučeno prethodno dekantiranje. Sardžaj alkohola je u poslednje četiri berbe u prosjeku oko 13,5%.