Bijela vina

Balatin selekcija

Suho bijelo vino zlatno žute boje, dobijeno kupažom sorti Chardonnay, Pinot Blanc, Tamjanika i Rhine Riesling . Odlikuju ga izuzetna ekstraktnost i harmoničnost sa jako kompleksnim voćnim okusom u kome dominiraju nježne note tropskog voća, dunje i kruške. Ovo vino je zbog dominantnog sadržaja sorte Chardonnay blago slatkastog okusa . Preporučuje se uz bijela mesa, ribu i druga lagana jela, a može se služiti i kao desertno vino.
Preporučena temperatura serviranja između 11 i 13°C. Sadržaj alkohola kreće se u rasponu od 13 do 14 % u zavisnosti od godine berbe.

Tamjanika Jungić

Izuzetno pitko i nježno suvo vino, svijetle slamnato-žute boje sa laganim zelenim odsjajem dobijeno je od sorte Tamjanika sa juga Srbije ili tikveškog vinogorja u Makedoniji. Muskatnog je mirisa sa prepoznatljivim tonovima tamjana, bosiljka i zove. Najbolje se slaže sa ribom i morskim plodovima, a može se služiti i kao desertno vino, posebno uz kolače u kojima dominiraju orasi, lješnjaci ili bademi. Preporučena temperatura serviranja između 10 i 12°C. Sadržaj alkohola obično se kreće se između 12 i 13 %, u zavisnosti od godine berbe .

Chardonnay Jungić

Vino bogato aromama i snažnim tijelom sa prepoznatljivim uticajem markovačkog zemljišta i klime. Odlikuju ga kristalno žuta boja sa zelenkastim odsjajem i harmonija izuzetno čistih i zaokruženih voćnih mirisa u kojima su najizraženije note breskve, jabuke, tropskog voća kao i blagi mirisi agruma. Voćna slast ove popularne vinske sorte dobro je usklađena sa vinskim kiselinama što mu daje izuzetnu pitkost i svježinu. Idealno se slaže uz ribu i bijela mesa, rashlađeno na temperaturi od 11 do 13°C. Sadržaj alkohola je obično dosta visok i kreće se između 13.5 i 14,5 %, zbog nakupljanja visokih šećera u poslednjim godinama koje su karakteristične po visokim temperaturama i manjkom padavina u toku vegetacije.